Mengenai Kami

Foto saya
Adalah sebuah Pusat Rawatan Islam yang bernaung di bawah Persatuan Kebajikan dan Pengubatan Islam Malaysia Darussyifa’ yang berpusat di Bandar Baru Bangi, Selangor. Ianya adalah salah sebuah Cawangan Pusat Rawatan yang terdapat di dalam Negeri Selangor yang terletak di atas sebuah tanah persendirian yang diwakafkan oleh Tuan Penasihat Darussyifa’ Banting sendiri iaitu Tuan Haji Saharoni Bin Haji Jamil. Beliau adalah antara anak-anak murid terawal yang diijazahkan pengubatan Islam oleh Yang Berbahagia Dato’ Dr. Haron Din.

Rabu, 12 Oktober 2011

PERMOHONAN PELAJAR BARU SESSI 2012
PERMOHONAN UNTUK MENGIKUTI KURSUS PENGUBATAN ISLAM DARUSSYIFA' BANDAR BARU BANGI
UNTUK KUMPULAN KE-24 SESSI 2012

TARIKH TUTUP PERMOHONAN: 13 NOVEMBER 2011 @ 12:00 MALAM

TARIKH TEMUDUGA: 27 NOVEMBER 2011

CARA PERMOHONAN:
Sila isi borang yang boleh dimuat turun di link berikut:
[Klik di sini: Borang Permohonan PDF Version]

PERHATIAN:Bagi yang telah menyerahkan borang permohonan, sila hadir temuduga seperti berikut;

Tarikh: 27 November 2011 (Ahad)
Waktu Pendaftaran Untuk Temuduga : 8:30 pagi hingga 11:00 pagi

Bagi yang hadir mendaftar untuk temuduga selepas 11:00 pagi, akan tidak dipertimbangkan.
SYARAT-SYARAT PERMOHONAN:

(a) Permohonan untuk mengikuti kursus pengubatan ini hendaklah menggunakan borang yang disediakan. Borang permohonan ini mestilah diisi dengan lengkap.
(b) Pemohon mestilah beragama Islam dan berumur 18 tahun dan ke atas.
(c) Pemohon yang bukan warganegara Malaysia boleh juga diterima untuk mengikuti kursus ini dengan syarat boleh bertutur dalam Bahasa Melayu.
(d) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah disertakan dengan sekeping  gambar berukuran pasport dan salinan Kad Pengenalan.
(e) Borang permohonan yang diterima selepas tarikh tutup tidak akan dipertimbangkan.
(f) Setelah permohonan diproses, satu sesi temuduga akan diadakan untuk memilih calon-calon yang benar-benar layak sahaja.
(g) Pemohon yang gagal hadir untuk temuduga, maka dengan sendirinya permohonan akan ditolak. Sebarang rayuan tidak akan dipertimbangkan dan anda boleh membuat permohonan semula ditahun-tahun yang akan datang.
(h) Pemohon yang telah berjaya diterima dan lulus temuduga, hendaklah sanggup dan mampu membayar yuran sejumlah RM500 setahun (bayaran pendaftaran, buku teks, yuran ahli seumur hidup dan yuran pengajian). Pada hari pendaftaran bayaran ialah RM 250.00.
(i) Pemohon yang telah berjaya diterima juga dimestikan untuk menghadiri sepenuhnya kuliah pengubatan setiap hari Isnin malam Selasa selama setahun di Bangunan Darussyifa’ Bandar Baru Bangi. Jika sekiranya pemohon didapati lemah dalam ilmu bacaan al-Quran, pemohon dimestikan untuk menghadiri kelas Tajwid dan kelas-kelas lain yang ditentukan kemudian.

Sebarang pertanyaan sila emailkan ke alsyifa@streamyx.com  atau telepon pejabat Darussyifa': 03-89250443, Ustaz Hisham 012-3292792 atau  Ustaz Jufry: 019-3634124


Sila layari laman web Darussyifa’  http://www.darussyifa.org untuk maklumat dan pengumuman terkini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan